Biztonsági fólia – a láthatatlan védelem

vagyonvédelem

A biztonsági fóliák szerepe nem eléggé közismert hazánkban, gyakran még a vagyonvédelem területén dolgozók körében sem. A mai modern vagyonvédelem egyik fontos feladata, hogy miközben fokozza a lakásunk, vagy irodaházunk biztonságát, ne érezzük magunkat egy katonai erődítményben. Ötven évvel ezelőtt az ablakok védelmére főleg rácsokat alkalmaztak, illetve spalettákat, manapság már a rácsoktól sokan idegenkednek. Számukra lehet egy megfelelő megoldás a biztonsági fólia.

A biztonsági fóliákat az ablak belső felületére ragasztják fel a szakemberek viszonylag rövid idő alatt. Különféle vastagságokban állnak rendelkezésre (100, 175, 275, 375 mikron), az igényektől és anyagi lehetőségektől  függően. Óriási előnyük, hogy szinte fel sem tűnnek avatatlan személyek számára, mert többnyire teljesen átlátszóak. Nagyon magas szakító szilárdságú speciális műanyagról van szó, amely annak ellenére, hogy rendkívül vékony, jelentős ellenállást képes kifejteni. Nagy mértékben megnehezíti a „profi” betörők dolgát is, hiszen nem elég csupán egy fél téglával betörni az ablakot, a biztonsági fólia ugyanis egyben tartja az üvegfelületet. Ha mindehhez lakásriasztó berendezés és távfelügyeleti bekötés is párosul, akkor már gyakorlatilag esélytelen a betolakodó…

A biztonsági fóliáknak  vagyonvédelmi funkciójuk mellett azonban több más előnyük is van. Általában az összes fólia csökkenti a hőveszteséget is, amely a mai energia árak mellett egy nagyon fontos szempont. A legtöbb fóliatípus egyúttal az  UV sugárzástól is megvéd minket. (Legalább 99%-os mértékben.) Az utóbbi évek környezeti változásainak tükrében ez sem egy elhanyagolható szempont. Vannak továbbá olyan tükör felületet képező fóliák, amelyek dupla biztonsági funkciót töltenek be. Nevezetesen gyakorlatilag lehetetlen belátni az épületbe, és egyben rendkívüli módon megnehezítik az ablak üvegfelületének a betörését is.

Biztonségi fóliaTovábbi előnye a biztonsági fóliáknak, hogy vandál támadás esetén az üvegfelület nem szilánkosan esik szét. Ily módon a bentlakókat nem fenyegeti egy esetleges üvegszilánk váratlan becsapódása. Az üvegszilánkok ugyanis – különösen az arcba csapódva – nagyon kellemetlen és veszélyes sérüléseket is okozhatnak. Akár még maradandó szemkárosodást is elszenvedhet egy vétlen személy. +

Lakások és épületek védelmi rendszerének megtervezése során nagyon ajánlom a biztonsági fóliák felszereltetését. Fontos, hogy csak olyan helyről vásároljunk fóliát, ahol a gyártó garanciát vállal a termékre, hiszen egy épület összes ablakának befóliázása nem olcsó mulatság. Csak minőségi terméket válasszunk, mely megfelel az Európában legfontosabb két szabványnak, az EN 12600-nak és az EN 356-nak.Apropó, biztonsági fóliákat személygépkocsi szélvédőire és ablakaira is felszerelhetünk.

Ebben az esetben figyelnünk kell az autófóliákra vonatkozó szabályozások betartására, hiszen Magyarországon az EGB 43. előírás és a 2005/84-es kormányrendelet értelmében autófólia csak korlátozásokkal helyezhető el a gépjárművek üvegfelületein. Mindazonáltal egy baleset során nagyon nagy szolgálatot tehet számunkra. A modern vagyonvédelem fókuszában elsődlegesen mindig az emberek életének és testi épségének megóvása áll. Minden más szempont csupán ezután következhet.Lakások és épületek védelmi rendszerének megtervezése során nagyon ajánlom a biztonsági fóliák felszereltetését. Fontos, hogy csak olyan helyről vásároljunk fóliát, ahol a gyártó garanciát vállal a termékre, hiszen egy épület összes ablakának befóliázása nem olcsó mulatság. Csak minőségi terméket válasszunk, mely megfelel az Európában legfontosabb két szabványnak, az EN 12600-nak és az EN 356-nak.Apropó, biztonsági fóliákat személygépkocsi szélvédőire és ablakaira is felszerelhetünk.

Forrás:https://ormester.blog.hu/2013/07/19/biztonsagi_folia_a_lathatatlan_vedelem

Call Now Button