Ez az, amit nem szeretnél, hogy veled is megtörténjen pedig most elég nagy esély van rá.

Már sokan tanultak a 2008-as válságból és már most logikus lépéseket tesznek.

A COVID-19 / Korona vírus/ szintén jelentősen érinti a pénztárcánkat. Rengetegen vesztik el már most a munkáikat, ami miatt érezhetően elkezd megnövekedni a bűncselekmények száma.

Legnagyobb kincsünk a családunk és a lakásunk, ennek védelmét magunknak kell megszerveznünk.

A legegyszerűbb bűnözési forma a lakásbetörés. Betörik az ablakokat és ha nincs rajta biztonsági fólia két ütés és már bent is vannak. Átlag két perc alatt kirabolják az otthonunkat.

Az a jobbik eset, ha nem vagyunk otthon, mert sajnos a betörők fel is lehetnek fegyverezve. Az alábbi videón érdemes elgondolkozni, ha a lányok megébredtek volna akkor mi történik. Belegondolni is rossz szülőként!

Számos olyan egyszerű és pénztárcabarát lehetőség létezik, amelyet érdemes kihasználnod, ha szeretnél figyelmet szentelni a betörők elleni védekezésre, de nem engedhetsz meg magadnak jelentős mértékű kiadást.

A legjobb megoldás, ha be se tud jönni, ezért az ingatlanunk leggyengébb részére az üvegre víztiszta biztosági fóliát kell felrakni, mely egyben tartja az üveget és nem lehet gyorsan áthatolni rajta.

Sokféle van belőle, érdemes megbízható céget választani mert sajnos vannak gyenge minőségű biztonsági fóliák is.

Érdemes még akusztikus törésérzékelőt felszerelni, mert a biztonsági fóliával ellátott ablakon az átjutás sok időt vesz igénybe és ha közben a riasztó is megszólal az üvegtörés hangjára, akkor a támadó a legtöbb esetben keres más ingatlant.

A szakemberek azt mondják, hogy két féle ember van, akihez már betörtek és akihez még nem.

Az, akihez betörtek az inkább a lelki megrázkódtatásokat említi a vagyoni kár az csak másodlagos. De volt olyan, aki anyagilag kilátástalan helyzetbe került a betörés után.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak riasztóberendezést és kamera rendszert szereltetnek fel. Ez sajnos egy hamis biztonságérzetet ad, mivel a kamerafelvételeken legtöbbször csak kapucnis alakokat lehet látni. A riasztó berendezés akkor szólal meg mikor már bent vannak az ingatlanban.

A betörőknél van egy kétperces szabály, legtöbb esetben ennyi idő alatt végeznek. Legtöbb esetben még az őrző-védő szolgálat se tud kiérkezni ennyi idő alatt.

További előnyei a betörésvédő fóliáknak a 99 % UV védelem mely megvédi a bútorainkat, függönyeinket a kifakulástól az egészségvédelemről nem is beszélve.

A biztonsági fólia ablakaink belső oldalára kerül felrakásra ezáltal balesetvédelmi funkciót is ellát, megakadályozza, hogy szeretteink megsérüljenek az üvegszilánkoktól.

Viharok okozta károk, az elmúlt pár évben tanúi lehettünk a hirtelen a semmiből kerekedett jégesőknek, szélviharoknak melyek képesek több méterre a trambulinokat, illetve háztető darabokat reptetni. Ilyen esetben is jó érzés tudni, hogy biztonsági fólia védi az üvegfelületeinket

Érdemes a bajt minél előbb megelőzni és időben lépni.

Bűnügyi térkép

60 nap alatt ennyi betörés történt 

Forrás: police.hu

Call Now Button